Геномакс се включи в призива за помощ и дари легла на нуждаещите се семейства, пострадали от наводнението в с.Богдан.
Призоваваме фирми, които имат възможност, да изпратят техника за разчистване на пострадалите от бедствието села. Нужни са най-вече фадроми и багери, но е необходима и по-малогабаритна техника, за да се разчистят домовете на хората и улиците.
Геномакс груп се обръща с призив към всички, които искат да помогнат да се включат като доброволци в благородната инициатива за оказване на помощ на бедстващите населени места.
Призоваваме всеки българин да дари 1 лев в подкрепа на пострадалите от наводнението в Карловско, като изпрати SMS с текст DMS POMAGAME на кратък номер 17 777.
Дарение може да се направи и онлайн чрез кредитна карта (Visa или MasterCard), ePay или IRIS Solutions, както и с превод по банкова сметка на портала www.dmsbg.com.
Кампанията се осъществява от три граждански организации – фондация „Работилница за граждански инициативи“, Български дарителски форум и Национална асоциация на доброволците в Република България, които обединяват усилия в комуникацията, събиране на информация за нуждите на терен и решенията за разходването на средствата.
Дарените средства ще бъдат изразходвани за закупуване на електроуреди – домашна битова техника, мебели, както и за подпомагане на учениците от наводнените къщи в Карловско – селата Каравелово, Богдан, Столетово, Трилистник, Клисура, Слатина, Розино, и всяко друго пострадало населено място.